Coney Island hot dog receptje

Fűszeres marharagu, virsli és sok-sok sajt egy hot dog kiflibe gyömöszölve. Ez a Coney Island hot dog, egy csipetnyi New York.

Hozzávalók (10 db-hoz):

10 hot dog kifli // 10 db virsli // 250 g darált marhahús // 1/2 vöröshagyma // 3 gerezd fokhagyma // 2-3 ek olaj // 2 ek ketchup // 1/2 tk mustár // 1 dl sör // 1/2 ek worchester szósz // 1/2 ek barnacukor // 1/2 tk só // frissen őrölt bors // reszelt cheddar sajt // jalapeno paprika

Elkészítése:

Először meggőzöljük a kifliket. Ehhez egy lábasba vizet teszünk forrni, rárakunk egy tésztaszűrőt, abba a hot dog kifliket és lefedjük. A marharaguhoz egy forró lábasban olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és az egészet lepirítjuk. Beletesszük a darált marhahúst és addig főzzük, amíg a hús kifehéredik és megpirul, ekkor felöntjük sörrel. Hozzáadjuk a worchester szószt, a barna cukrot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk rotyogni. A kifli alatt lévő vízbe megfőzzük a virsliket. A hot dog összeállítása a következőképpen néz ki: félbevágott kifli, erre jön a virsli, rá egy nagy adag ragu, egy kis adag reszelt cheddar sajt, egy kis aprított vöröshagyma és végül pár karika jalapeno paprika.

img_9711

(Forrás: Street Kitchen)

Vélemény, hozzászólás?