Egy kis érdekesség! Ezt eszik a részegek és a másnaposok a világ különböző részein

Az ittas állapotban beköszönő farkaséhséget valamivel csillapítani kell. De azt tudtad, hogy minden ország fiataljainak megvannak a kedvenc részeges ételei?

A BuzzFeed az olvasóit kérdezte, náluk, az ő városukban, országukban mit esznek a részeg vagy éppen már másnapos emberek a legszívesebben. A válaszaikból összeállították a világ “részeg kaja” listáját. Budapesten és Magyarország különböző városaiban a gyros és a pizzaszelet is jó megoldás lehet, hiszen úton-útfélen találkozunk ezt árusító helyekkel – de mi a helyzet más országokban?

1. Yorkshire, Anglia: Krumpli sajttal és szafttal; Mi ez? Hasábburgonya olvasztott sajttal és szafttal.

Anglia street-food.hu

2. Portugália: Chorizós kenyér; Mi ez? Ahogy a neve is mondja: kenyér, chorizo kolbásszal és oregánóval töltve.

Portugália street-food.hu

3. Kanada: Poutine; Mi ez? Hasábburgonya sajttal és szósszal.

Kanada street-food.hu

4. Shanghai: Cong You Bing; Mi ez? Kínai sós palacsinta rengeteg zöldséggel és hússal töltve.

Shanghai street-food.hu

5. Dél-Afrika: Krémszóda; Mi ez? Csak “zöld mentőként” emlegetik a Sparletta üdítőjét, ugyanis arról ismerik a legtöbben, hogy kiváló gyógyír másnaposságra.

Dél-Afrika

6. Argentína: Pancho; Mi ez? Az argentin hot-dog, amelyet a legtöbbször sült krumplival borítanak be, és rengeteg szósszal öntenek nyakon.

Argentína

7. Dundee, Skócia: Hasábkrumpli káposztasalátával; Mi ez? Pont az, aminek tűnik: hasábburgonya coleslaw-val, vagyis amerikai káposztasalátával.

Skócia

8. Görögország: “Vromiko” szendvics; Mi ez? A “vromiko” azt jelenti “piszkos”. Sok változata ismert, de legtöbbször hot-dogot, sült krumplit, ketchupot, majonézt és csípős szószt raknak bele.

Görögország

9. Spanyolország: Churros; Mi ez? Egy kristálycukorba forgatott, égetett fánk, amelyet csokiszószba mártogatnak.

Spanyolország

10. Milánó, Olaszország: Paninaro; Mi ez? A föld legzsírosabb szendvicse kolbásszal, porchettával és egy vödör szósszal. Na és persze krumplival. Milánóban gyakran ez a szendvics a részeg emberek végső megoldása a rosszullét ellen.

Olaszország

+1. Skócia: Munchie box; Mi ez? Konkrétan: minden. Sült csirke, kínai tészta, tavaszi tekercs, rizs, hasábburgonya, kebabhús, és egy nagy adag szósz.

Skócia 2

(Forrás: Szeretlek Magyarország.hu)

Vélemény, hozzászólás?