Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik változata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható. Elkészítése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (2 adag):

A corn doghoz:

  • 7 dkg finomliszt
  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 4 g instant élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • só ízlés szerint
  • 140 g virsli
  • 1 evőkanál finomliszt (a virslihez)
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A tálaláshoz:

  • 3 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 3 ek majonéz

dsc05822_0

Elkészítése:

A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk. Az olajat felforrósítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

(Forrás: Nosality)

Leave a Reply