Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik változata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható. Elkészítése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (2 adag):
A corn doghoz:
- 7 dkg finomliszt
- 7 dkg kukoricaliszt
- 4 g instant élesztő
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 1 csipet cukor
- só ízlés szerint
- 140 g virsli
- 1 evőkanál finomliszt (a virslihez)
- 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
- 3 ek ketchup
- 3 ek mustár
- 3 ek majonéz
Elkészítése:
A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk. Az olajat felforrósítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
(Forrás: Nosality)