Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

A libamájas burger ízbombaként robban az ember szájában. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerülnek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is.

Hozzávalók:

A sajtchipshez:

  • 3-5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt

A fokhagymás majonézhez:

  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg majonéz
  • fél csokor snidling

A karamellizált hagymához

  • 5-10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 15- 20dkg darált marhahús
  • bors

A burgerhez még:

  • 1 szelet alma
  • 5dkg libamáj

hamburger

Elkészítése:

Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe  szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk. Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:
A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a  húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent  buci tetőt is.

(Forrás: Street Kitchen)

Leave a Reply