A libamájas burger ízbombaként robban az ember szájában. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerülnek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is.
Hozzávalók:
A sajtchipshez:
- 3-5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt
A fokhagymás majonézhez:
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg majonéz
- fél csokor snidling
A karamellizált hagymához
- 5-10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
- 1 ek barnacukor
- 15- 20dkg darált marhahús
- só
- bors
A burgerhez még:
- 1 szelet alma
- 5dkg libamáj
Elkészítése:
Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk. Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.
Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:
A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent buci tetőt is.
(Forrás: Street Kitchen)