Hozzávalók:
- 4 db kukorica tortilla
- 20 dkg spenót
- 1/2 db piros pritamin paprika
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kéksajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1 dl tejszín
- olívaolaj
- cayenne bors pehely
- só
- bors
Elkészítés:
Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lilahagymát karikákra vágjuk. A trappistát lereszeljük. Egy nagyméretű serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, és a lilahagymát. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a spenótot, és közepes lángon megpároljuk. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk. Öntsük a tejszínt a spenótra, fűszerezzük cayenne borssal. Ha felforrt, beletördeljük a kéksajtot, hozzáadjuk a trappistát. Kevergetve főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, és a sajt elolvad. Ha kész, félretesszük, kb. 15 percre, hogy összeálljon. Egy serpenyőben, közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – megmelegítjük a tortillának mindkét oldalát, majd, ha kicsit megpirult, rakjunk a közepére a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából. Hajtsuk össze, és mindkét oldalát süssük meg, amíg a tortilla meg nem pirul. Rakjuk a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágjuk három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék!
(Forrás: Női hírek)