Kalóz Strandbisztró Badacsonytomaj
A fövenyesi strandon 2003 óta családi vállalkozásban üzemel a Kalóz Büfé, ma már Kalóz Strandbisztró néven. Mindig jó strandbüfét szerettünk volna, minőségi, helyi alapanyagokból, finom ételeket és italokat adni. Hosszú folyamat volt, mire megvalósíthattuk azt, amit fejben már sokkal korábban összeraktunk…
A strandbüfézés a vendéglátás elég speciális ága, mert szezonális, nagyban függ az időjárástól, és mire összeáll a csapat, a személyzet, már vége a nyárnak és következő évben a csapatépítést új emberekkel újra kell kezdeni… De az elmúlt években szerencsénk volt, mert olyan kollégákat, szakmai partnereket találtunk, akikre minden évben számíthatunk. Szabó Zoltán, vagyis Zoliséf személye nekünk biztonság a konyhában, vele végre közösen alkothatunk új strandételeket. 2015 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és dobtuk a hekket meg a lángost, amit mi soha, de soha sem szerettünk, és a legtöbb amit tehettünk, hogy igyekeztünk tisztességesen elkészíteni. De már nem kell, ezt a vendégeink is visszaigazolták. Szerintünk a Balatonnak egyáltalán nincs szüksége a tájidegen hekkre, lángost pedig csak az süssön, aki nagyon finomat tud. Mindenki találja meg a saját arculatát, a vendégeknek pedig legyen választásuk a strandon is. Az elmúlt évek sikereihez, ehhez az új szemlélethez persze kellett az is, hogy a Balaton, a balatoni vendéglátás ilyen óriási fejlődésnek induljon…
2015 számunkra nagyon fontos év volt, és sok jó dolog történt velünk; Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, a strandbüfék közül elsőként megkaptuk a ‘Vidék Minősége, Éltető Balaton-felvidék’ védjegyet, és a Balaton Kör tagjai lettünk. Sok balatoni termelővel kerültünk kapcsolatba, akiknek a termékeiből, alapanyagaiból főzünk, és akikkel igazán jó kapcsolatot ápolunk. (Termelői lapunkat itt a honlapon, és az asztaloknál is olvashatjátok.)
2016-ban ezt a munkát folytatjuk. Még több helyi termelőtől vásárolunk, és a konyhatechnológiát is a vendégek igényeihez alakítjuk, akik a lehető leggyorsabban szeretnének egészséges, helyben, tisztességesen elkészített, finom ételekhez és italokhoz jutni. Azt nem ígérjük, hogy egy forró nyári hétvégén egy kicsit sem kell majd várni, de igyekszünk. ..Sok újdonsággal készülünk, és nyitottak vagyunk a véleményekre, az építő kritikákra is. Tanuljuk, formáljuk a strandbisztrózást, a Kalózt nagyon szeretjük és nagy szeretettel várunk mindenkit!