Gatsby szendvics piri-piri csirkével
Hozzávalók (2 szendvicshez):
A piri piri csirkéhez:
30 dkg csirkecomb filé // 2 ek ketchup // 4 ek étolaj // 1 tk cayenne bors // 1 tk fokhagyma granulátum // 1 nagy fej vöröshagyma // 1 citrom reszelt héja és a fél citrom leve // só, bors
Sajtszószhoz:
15 dkg cheddar sajt // 1,5 dl tej // 1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő
Az összeszereléshez:
2 db baguette // 2 tk mustár // 1 tk vaj // saláta // paradicsom // egy nagy adag házi sajtszósz
Elkészítés:
A húst meglocsoljuk a 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal és fokhagyma granulátummal. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rányomjuk a ketchupot és alaposan összemasszírozzuk az egészet. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és eloszlatjuk benne a húst. 220 fokos sütőben 10 percig pirítjuk, majd kivesszük. Megfordítjuk a hús darabokat és mellé teszünk a karikákra vágott hagymát. majd ismét visszatesszük 10 percre sülni.
Elkészítjük a házi sajtszószt a következőképpen: a lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.
A szendvics összeállításához a baguettet félbe vágjuk és egy kis vajon lepirítjuk. Megkenjük mindkét oldalát mustárral, teszünk rá egy kis saláta levelet, pár karika paradicsomot és a feldarabolt húst. Végül meglocsoljuk sajtszósszal és egy marék sültkrumplit teszünk a tetejére.
(Forrás: Street Kitchen)