cikk001

Manapság sok táplálkozáskutató és különböző szakember szájából, közvélemény kutatások eredményeiből hallhatóak azok a mondatok, kijelentések, hogy a kapitalista társadalom, vagyis a 21. század szülöttei elhízottak, tunyák, kényelmesek és ez jelentős mértékben köszönhető az életvitelnek és az átalakult táplálkozási szokásoknak.

Sokszor a hangsúly, a megváltozott, átalakult táplálkozási szokásokon van. És mi feltesszük a kérdést: Mi a különbség kalóriaügyileg egy minőségi, megfelelő húspogácsával, kézműves zsemlével és egészséges, friss zöldséggel tarkított hamburger és egy zsírban, vagy olajban kisütött fasírtokkal spékelt szendvics között, melyet anyáink és nagymamáink készítettek akár a balatoni vakáció, vagy akár az iskolába menet előtt, hogy az éhező gyermek, vagy család gyomorsava megfelelően lekötésre kerüljön?

Fasírtos szendvics 2

Szerintünk az égvilágon semmi! Vagyis helyesebben annyi, hogy egy jó helyen, jó alapanyagokból készült kézműves hamburger sokkal nagyobb gasztronómiai élvezetet nyújt, mint egy klasszikus két szelet fehér kenyér közzé csomagolt fasírtos szendvics. Természetesen nem kívánjuk leírni az utóbbit sem, mert nosztalgikus hangulatot biztosít a régi gyermekkorunk után sóvárogva, valamint biztos, hogy az éhség nagyúr és egy család büdzséjét kevésbé terheli.

Hamburger fotóMindazonáltal egy minőségi hamburger ugyanúgy elkészíthető otthon is, mint a fasírtos szendvics, igaz több idő, de a család biztos meghálálja. Mi arra ösztönzünk mindenkit, hogy élvezze az életet, a kulináris és gasztronómiai élményeket, fogyasszon minőségi helyeken, vásároljon minőségi alapanyagokat és készítsen abból minőségi street food ételeket, akár otthon a családnak, vagy akár baráti összejöveteleken. Az elhízás ellen pedig mindenki sportoljon minél többet, vagy töltse szabadidejét mozgással a szabadban, a televízió és konzolok előtti agymosás és tunyulás helyett.

Böngéssz oldalunkon, keresd meg az ország legjobb street food helyeit és értékeld azokat.

Vélemény, hozzászólás?