Mozzarellával töltött olasz burger

Az olasz konyha nem éppen a gyorsan elkészíthető street food ételeiről híres, de ha az olyan jellegzetes elemeit, mint a bazsalikomos pesztót, a mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot beletuszkoljátok egy hamburgerbe, akkor a végeredményben garantáltan nem fogtok csalódni. Íme egy tökéletes olasz burger, amit próbáljatok ki báránnyal és borjúval is, meglátjátok szenzációs lesz.

Hozzávalók 1 burgerhez:

1 db ciabatta // 1 nagy csokor bazsalikom // 1 gerezd fokhagyma // 2 ek olívaolaj // 5 dkg reszelt parmezán // 10 dkg tökmag // 15-20 dkg darált marhahús // 25 g mozzarella // 3 db aszaltparadicsom // 2 marék rukkola // 1 db lilahagyma // só, bors

Elkészítés:

A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk. Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk. A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát. A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá, teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom. Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.

olasz burger

(Forrás: Street Kitchen)

Vélemény, hozzászólás?