img_0079

Pulled Pork szendvics

Hozzávalók (4 személyre):

A húshoz:

2 kg sertéslapocka // 4 ek só // 2 ek durvára tört bors // 3 ek édes fűszerpaprika // 1 csapott ek füstöltpaprika // 1 ek fokhagyma granulátum // 2 ek szárított kakukkfű // 1 ek szárított majoranna // 1/2 ek cayanne bors (elhagyható) // 10 dkg barna cukor // 3-4 ek vörösborecet // 4 dl víz

A saláthához:

1/4 lilakáposzta // 1 nagy sárgarépa // 2 újhagyma // 1,5 ek majonéz // 1,5 ek tejföl (vagy natúr joghurt) // 1/2 ek méz // 1/4 tk fehérbors // 1/2 citrom leve // 1 csipet só

Az összeállításhoz:

3-4 nagy burgonya // 3 ek olívaolaj // 4 hamburger buci

Elkészítés:

Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.

A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.

A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.

img_0079

(Forrás: Street Kitchen)

Vélemény, hozzászólás?