A tökéletes házi hamburger buci/zsemle receptje

Hozzávalók 10 darab buci készítéséhez:

75 dkg liszt // 1 teáskanál só // 70 g cukor // 40 g friss élesztő // 1 tojás // 50 g puha vaj // 450 g natúr joghurt // 1 tojás a kenéshez // 2 evőkanál szezámmag a sütéshez

Elkészítése:

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

img_5604-1-768x431

(Forrás: Street Kitchen)

Vélemény, hozzászólás?