Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik változata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható. Elkészítése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (2 adag):
A corn doghoz:
7 dkg finomliszt // 7 dkg kukoricaliszt // 4 g instant élesztő // 1 db tojás // 1 dl tej // 1 csipet cukor // só ízlés szerint // 140 g virsli // 1 evőkanál finomliszt (a virslihez) // 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
3 ek ketchup // 3 ek mustár // 3 ek majonéz
Elkészítése:
A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk. Az olajat felforrósítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
(Forrás: Nosality)