Olasz csirkés szendvics

Egy nagyon egyszerű receptet fogunk bemutatni, ami még meló után is lazán összedobható. Villámgyors paradicsomszósz, lepirított csirkecsíkok, olvadó mozzarella, mindez egy ropogós bagettben. Mellé pedig kivételesen nem egy olajban sült krumplit, vagy egyéb egészségtelennek mondott köretet adunk, hanem egy ropogós kelchipszet, ami egy meglepő csavart visz a történetbe. 

Hozzávalók:

A kelchipszhez:

1 marék friss bébikellevél // só // bors // olivaolaj

A paradicsomszószhoz:

5 dkg bacon // 1 fej hagyma // 1-2 gerezd fokhagyma // 1 üveg paszírozott paradicsompüré // 1 tk szárított oregánó // 1 maréknyi friss bazsalikom // pár szem olivabogyó

A csirkéhez:

Só, bors // 1 nagyobb csirkemell // 5 dkg vaj

Az összepakoláshoz:

1 nagy bagett // 1 nagy gömb friss mozzarella sajtgolyó

Elkészítés:

Először elkészítjük a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverjük a leveleket kevés olivaolajjal. Sózzuk, meghintjük kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, és 130 fokon kb. 20 percig sütjük.

Amíg a kelchips a sütőben van elkészítjük a paradicsomszószt, amihez a bacont az aprított hagymával és a fokhagymával megfuttatjuk egy serpenyőben, majd pár perc után hozzá öntjük a paradicsompürét. Beleszórjuk a szeletekre vágott olivabogyót, a szárított oregánót, sózzuk, meghintjük borssal majd miután lehúztuk a tűzről, belekeverjük a maréknyi friss bazsalikomleveleket. A csíkokra vágott, sózott, megborsózott csirekmellet kevés olivaolaj és vaj keverékén hirtelen lepirítjuk, és végre összerakjuk a szendvicset.

Kettévágjuk a bagettet, de nem teljesen. Először a kis darabokra tépett mozarella kerül bele, majd a hús, a paradicsomszósz majd újra egy kis sajt. 200 fokos sütőben addíg pirítjuk amíg a bagett megpirul, a sajt pedig megolvad.

Jó étvágyat!

img_2111

(Forrás: Street Kitchen)

Vélemény, hozzászólás?