Amerika egyik kultikus szendvicséről van szó, amit a legenda szerint olasz bevándorlók találtak ki. A szaftos hús és a jófajta sajt teszi naggyá, de azzal pakolhatjuk még meg, amivel csak szeretnénk.
Recept:
- Valamilyen pofás bagett
- Majonéz a bagettekre
- 6-7 fej csiperke gomba
- 3 kaliforniai paprika különböző színekben
- Hátszín, vagy fehérpecsenye
- 5-6 szelet scamorza, vagy mozzarella sajt
- só, bors
- olaj a zöldségek és a hús pirításához
A bagettet keresztben és hosszában is elvágjuk, majd majonézzel megkenve mindegyik felüket szépen lepirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük az egészet egy papírral letakarva. A gombát feldaraboljuk és forró serpenyőben, olajon lepirítjuk. A piruló gomba mellé jöhet a csíkokra vágott kaliforniai paprika, amit szintén megkapatunk. Ha szépen lepirultak, megsózzuk zöldségeket és félretoljuk őket a serpenyőben, hogy legyen helye a húsnak.
A hűtő-hideg húsból nagyon vékony szeleteket vágunk és ha visszamelegedtek szobahőmérsékletűre, a hússzeleteket bedobjuk a serpenyőbe a zöldségek mellé. Kapnak egy kevés olajat, sót, borsot. Nagy lángon sütjük 2-3 percig, hogy ne száradjanak ki. A sajtból szeleteket vágunk és rádobjuk a húsra. Megvárjuk, hogy szépen ráolvadjon, majd az egész cucc mehet rá a bagettekre, húsostól, sajtostul, zöldségestül. Lezárjuk a szendvicset a bagett tetejével és kész! Fogyasszátok egészséggel!
(Forrás: Street Kitchen)