Halkakas Halbisztró
A története egy igazi könnyed francia film story board-ja lehetne. Lévai Zsuzsi (tulajdonos) a szuper kedves, mindig mosolygós lány, aki nem tudod nyugton maradni a kiszámítható munkahelyén. Apjának köszönhetően rengeteget volt vízközelben. A magyar friss hal olyan természetes volt az étrendjükben, mint másnak a száraz, ízetlen csirkemell.
Mi van, ha hal? Mi van, ha magyar hal? Paprikásan, szalonnásan, zsírosan? Szerintük nem. Ők máshogy szeretik: finoman, frissen, egészségesen elkészítve, jó áron, mindezt a város közepén! Nézd meg, mit tud a füstölt pisztrángsaláta, a harcsa gyros, mitől utánozhatatlan a pontyropogós és a harcsa curry!
Az ételekben, sajnos vagy nem sajnos, annyira nem érződik ki, hogy halból készültek. Semleges, csirkeszerű húsként viselkednek sok esetben. Ez jó annak, aki nem szereti a “tó ízt” és utálja a szálkákkal való kilátástalan hadakozást. Aki a hagyományos magyar halas ételeket keresi, az itt csalódni fog. A legfőbb alapanyagukat, a halat kizárólag Magyarországról, fagyasztás nélkül szerzik be. Ezért a helyzethez képest a legfrissebb hal kerül a tányérunkba. Tehát a Halkakas halbisztró, megkérdőjelezhető nevével ellentétben megkérdőjelezhetetlenül fontos pesti hal nagykövet. Nevel, formál, újragondol.